2016-OS TAVASZ/NYÁRI SZÍNTRENDEK!

Pantone-LEAD-2

A Pantone idén először két árnyalatot is megválasztott az év színének, nem másokat mint a Rose Quartz és a Serenity, két egymástól különálló, de mégis úgy gondolom, hogy egymás nélkül nem létező színárnyalatok. Ha már színekről beszélünk, akkor nem mehetünk el szó nélkül az idei tavasz-nyár színtrendjei mellett sem. Hiszen végre megérkezett, amit annyira vártunk már a tél után, az enyhülést és napsütést hozó tavaszi időjárás. Végre levethetjük a nehéz, téli ruharéteget és szinte megújulva viselhetjük a melegebb időre szánt ruháinkat.

„Az idei szezon színei elrepítenek minket egy naposabb, boldogabb helyre, ahol eléggé szabadnak érezzük magunkat ahhoz, hogy kifejezzük a kreatívabb verzióját a valódi énünknek.” – tudhatjuk meg Leatrice Eisemantól, a Pantone ügyvezető igazgatójától. „A kultúránkat, amit még mindig annyira sok bizonytalanság vesz körül, tovább vágyódunk azok a lágyabb árnyalatok után, amik a nyugalom és az ellazulás érzetét keltik bennünk.”

Inspirálódva a művészet világa által, egy új ajtó nyílik meg előttünk, elszakadva a technológiától; a dizájnerek ebben a szezonban egy olyan palettát álmodtak meg, amely első sorban nyugalmat áraszt. Mély tisztelettel a természeti erőforrások szépsége iránt; a színek, amik felbukkantak a tavaszi kollekcióknál, úgy szolgálnak mint a járművek, amik szállítják a nyugalmat és a békés környezetet a viselőjük számára. Először a pihenésre ösztönöznek, amit a kíváncsiság és végül a felfedezni vágyás követ.

A tervezők szintén inspirálódtak a városi tervezés és a buja növényzet ellentétéből, ami váratlan színkombinációkhoz vezetett. Azáltal, hogy olyan kinézetet kreálunk, ami képviseli a világot melyben élünk, egyszerre tervezett és természetes összeállítást kapunk. A tervezők próbáltak egy tükörképet állítani elénk, egy kis játékos kikapcsolódással.

Az unisex paletta

A színek ebben a szezonban elmossák a határt a kulturális és nemi normák között. 2016 tavaszára már nincsenek megkülönböztetések a férfi és női kollekciók között, mindketten a természetességet szeretnék tükrözni, megfűszerezve egy kis játékossággal.

ROSE QUARTZ

Egy hűsítő, és nyugtató természetes szín a tavaszi kollekcióban, ami meggyőző, de ugyanakkor finom tónusú árnyalat. Mint egy derűs napnyugta, egy kipirult arc, vagy egy bimbózó virág, a Rose Quartz arra emlékeztet minket, hogy értékeljük a minket körülvevő természetet egy dolgos, de vidám tavaszi és nyári hónapon.

rose-quartz

A-Rose-Quartz-and-Serenity-Wedding-Palette-2

PEACH ECHO

A divat és dizájn közösségek, és természetesen a fogyasztók is, már szezonok óta rajonganak a narancsos árnyalatokért. Ebben a tavaszi szezonban is előtérbe került; a Peach Echo, egy olyan árnyalat, ami barátságosabb jellemet sugároz, melegséget és elérhetőséget megidézve. Ez egy mindent körülölelő, lágyabb árnyalat a játékos narancsok családjában.

peach-echos

peach-echo-pantone

SERENITY

Súlytalan és légies, mint a felettünk álló kék égbolt; a Serenity kényelmet sugároz nyugtató hatással, és a pihenés érzetét kelti még a viharos időkben is. Egy mindenek felett álló kék, a Serenity biztosítja nekünk a természethez kapcsolható teret.

serenity

wpid-serenity-pantone

SNORKEL BLUE

Egy tengerpart ihlette kék, a Snorkel Blue a tengerészkékek családjába tartozik, de egy sokkal vidámabb és energikusabb összefüggésben. Már csak a név önmagában egy pihentető nyaralást jelent, a teljes kikapcsolódást. Szinte az összes többi színárnyalattal jól párosítható.

snorkel-blue

wpid-snorkel-blue-pantone-640x210

BUTTERCUP

Míg a többsége a tavasz/nyári színárnyalatoknak nyugalmat áraszt, addig néhány szín eltérve a témától kiemelkedik, hogy egy kontrasztot alkosson. A Buttercup árnyalattal, a tervezők egy fénylő jelet közvetítenek a viselőjének egy vidámabb, és naposabb helyre.

buttercup

buttercup-pantone

LIMPET SHELL

A vízkék egyik árnyalata, ami már a zöldes színek felé hajlik; Limpet Shell egy tiszta, világos és határozott árnyalat. Frissességre és a tisztaságra emlékeztető, határozottságával és a modern hatásokkal egy tudatos, csendes nyugalmat áraszt.

limpet-shell

limpet-shell-pantone

LILAC GRAY

Mint a legtöbb szezonban, szükség van semleges színekre is. Lényegében egy alapvető, finomabb árnyalata a lilának; a Lilac Gray, jellegzetességet kölcsönöz a klasszikus szürke árnyalatnak.

lilac-gray

lilac-gray-pantone1

FIESTA

Az energius Fiesta a hírnöke az izgatottságnak, ami arra bátorít, hogy ismeretlen, de kellemes helyszíneket kutassunk fel. Egy erős és tüzes, sárgás alapú pirosas árnyalat. Az élénk Fiesta egy határozott kontrasztot nyújt a nyugtató, és lágyabb színekkel a palettán.

fiesta (1)

fiesta-pantone

ICED COFFEE

Egy átmeneti szín, ami végig kíséri a teljes szezont; az Iced Coffee egy másik erős semleges árnyalat ezen a nyáron. A természetes föld színével, a lágyságával és finomságával az Iced Coffee létrehoz egy stabil alapot, ami kombinálható szinte az összes színével az idei palettának.

iced-coffee

iced-coffee-pantone

GREEN FLASH

A Green Flash felkéri a viselőjét, hogy fedezze fel és szabadítsa ki a földi erőket, nyíltságot sugározva, ami a szezon többi színével párosítva meglepetésszerű és váratlan fordulatot nyújt. Ennek a ragyogó árnyalatnak a népszerűsége még városi környezetben is a természet állandó hatását képviseli, egy olyan színtrend, ami még a tervezőket is további inspirációra ösztönzi.

green-flash

green-flash-pantone-640x210

Az idei tavasz/nyár színei annyira jól sikerültek, egyikre se tudnék nemet mondani; vannak visszafogottabb, lágyabb színek, de ugyanakkor talál magának az is megfelelőt, aki az élénkebbet szereti. Nekem jöhet mind! És Ti, hogy álltok ezekkel a színekkel, melyik a kedvenc?

Edina

Hozzászólás